Europarl: Redistribuire ’14

Reshuffle RoÎntre alegerile europarlamentare și sesiunea inaugurală a noului parlament european au loc negoicieri și se formează grupuri parlamentare cu noii aleși. Grupurile, formate din minim 25 de europalamentari din cel puțin 7 state, au dreptul la locuri în comisiile de specialitate, timp suplimentar la podium, precum și la subvenții.

Marea luptă la negocierile de anul ăsta a fost între Conservatori (ECR) și Eurosceptici (EFD), ambele dominate de britanici și chestiunea referendumului de Brexit, respectiv între Eurosceptici și un al doilea posibil grup eurosceptic, al Dreptei Extreme, dominat de Frontul Național francez și Partidul pt. Libertate olandez.

Ca o notă suplimentară, linia divergentă galbenă ce migrază de la ALDE la PPE este saltul PNL-ului în barca popularilor, pe fondul alegerilor prezidențiale din toamna anului acesta ce au dus la „unificarea dreptei”.

Grafic realizat în Inkscape, cu date luate de pe Wikipedia. Grosimile liniilor sunt proporționale cu numărul europarlamentarilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s